Tuesday, March 17, 2009

Изграждат еко селище Делта Хил край Кладница

Изграждат еко селище Делта Хил край Кладница














Стартира изграждането на първите 16 къщи в селището Делта Хил, намиращо се край пернишкото село Кладница, съобщава selo.bg. Жилищата са част от етап на екологичното село, което представлява първия мащабен проект на “Делта Имоти Груп”.
Началото обхваща строителството на общо 42 къщи. Краят е предвиден за септември 2007 г. Целият проект включва изграждането на 306 еднофамилни двуетажни къщи и две обществени сгради върху терен от 400 декара, разположен в землището на Кладница в подножието на Южния склон на Витоша и само на 13 км от столицата.

Размерът на инвестицията в Делта хил е 70 милиона евро. Разработени са 12 типа къщи с площ от 180 до 300 кв. м. В центъра на селището ще бъдат построени две обществени сгради, като в едната ще се помещават детска градина и апартаменти, а в другата – магазини, офиси, ресторант, бар и апартаменти.

Ако сред бъдещите жители на селото възникне нужда от конкретни услуги, тези площи ще бъдат устроени съгласно изискванията.

Интерес към имотите в бъдещото село проявяват както българи, желаещи да живеят далеч от напрегнатата градска обстановка, така и много агенции, предлагащи български имоти в чужбина – Великобритания, Испания, Русия, Гърция, Израел и др. В тази връзка компанията очаква жителите на Делта Хил да формират уникален международен микс.

Архитектурният ансамбъл е продължение на село Кладница. Екоселището няма да бъде от затворен тип, защото той предполага ограничен достъп, а в квартала ще има многобройно население.

Районът е гарантиран от индустриално замърсяване, тъй като наблизо е природният парк “Витоша”, както и основният питеен източник за Перник – язовир “Студена”.


No comments:

Post a Comment

Перник - актуална информация за региона

Кладница - Раят на Витоша

iPernik